Concept ontwerp bestemmingsplan Ruitersbos

afbeelding-bezwaar-2

Maak bezwaar voor 9 Juli, help het Mastbos!

 

Hieronder een belangrijk bericht van stichting “De vrienden van het Mastbos”!

Beste lezer,

Graag vragen wij jullie aandacht voor het volgende:

Bij de gemeente Breda is in  behandeling het concept ontwerp bestemmingsplan Ruitersbos, Burgemeester Kerstenslaan 20, Hotel Mastbosch.

Deze voorgenomen bestemmingsplanwijziging heeft grote gevolgen voor het karakter van de entree van het Mastbos aan de Huisdreef en het omliggende gebied.

De stichting vrienden van het Mastbos heeft grote bezwaren tegen de voorgenomen plannen. De bezwaren zijn vermeld in bijgaand pamflet. Bij dit pamflet is een inspraakreactie gevoegd. Diegenen die ook bezwaren hebben tegen deze plannen en verdere verstedelijking van het Mastbos willen tegengaan, kunnen deze brief voor 9 juli aanstaande ondertekenen en als inspraakreactie naar de gemeente sturen. Wij verzoeken jullie dit pamflet en de bijbehorende brief binnen jullie netwerk te verspreiden.

Tot nadere toelichting zijn wij graag bereid.

Met vriendelijke groeten,

Stichting vrienden van het Mastbos,

Zie hier de details in deze bijlage.

2 thoughts on “Concept ontwerp bestemmingsplan Ruitersbos

 1. Dit kan echt niet. Zo gaat de “entree” van het mastbos er echt niet op vooruit.
  Stoppen met dit plan!!

  • Beste E.Warnaar
   We zijn ondertussen weer wat verder in het proces.Er zijn 160 bezwaarschriften ontvangen en ondertussen is er vorige week een Raadscommissie geweest in de gemeente Breda over de uitbreiding van ‘De heren van oranje’ en het parkeerterrein wat SBB wil verpachten. Hierbij ben ikzelf aanwezig geweest. Hier waren de verschillende partijen vertegenwoordigd, zoals de Stichting vrienden van het Mastbos, De bewonersvereniging, De eigenaar van ‘De heren van oranje’ en een paar omwonenden. Henriette Brenk voorzitster van ‘De vrienden van het Mastbos mocht in haar vijf minuten spreektijd uitleg geven. Net zoals de Bewonersvereniging. Er spelen nogal wat belangen mee in de beslissing. Als je op mijn website kijkt heb ik er een nieuw Blog bij gevoegd die iets laat zien over de motor achter de beslissingen van SBB, wel slaande op een ander kranten artikel. Helaas is het geld het motief van SBB om het parkeerterrein te willen verpachten! De bomen die op het parkeer terrein staan hadden beter afgeschermd kunnen worden, door een paar stammen eromheen te leggen, nu is er doordat de auto’s op de wortels zijn gaan staan er schade aan de bomen. Helaas zijn ze er nu zo slecht aan toe dat ze gekapt moeten worden volgens SBB. Dit is een mooie gelegenheid om meer parkeerplaatsen te creëren, volgens SBB. Helaas is hier een spel gespeeld, wat we niet meer terug kunnen draaien. Maar ook het parkeerprobleem neemt toe voor de bezoekers van het Mastbos en de het bos zal nog zwaarder belast worden in het weekend. De onveilige verkeerssituatie wordt nog chaotischer. Dit was ook wat Henriette Brenk in haar praatje schetste, op een postzegel wordt een megacomplex gebouwd, met daarbij alle parkeerproblemen van dien. Je kunt je afvragen of deze uitbreiding wel hoort bij deze plek? Met de stemming van de politieke partijen, waarbij de helft zich slecht of niet had geïnformeerd, of zelfs het praatje van SBB had overgenomen, kreeg ik geen indruk van een gesprek op niveau. De wethouder besloot uiteindelijk, om het advies nog wat uit te stellen, zodat de betrokken partijen er met elkaar in gesprek beter uit zouden kunnen komen. Ik hoop dat de communicatieve vaardigheden van alle partijen flink worden ingezet, dat niet alleen geld het motief is, maar ook de beleving van de omgeving, en de prachtige bomen die ook op het terrein van ‘De heren van Oranje’ staan. Hadden de bomen maar stemrecht, dan zou er waarschijnlijk iets heel anders uitkomen!
   Bedankt voor je reactie,
   Groet, Peggy Eckenhuijsen Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


negen − 4 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>