Beleving van het Mastbos

Hoe beleef jij het bos?

Wandelaar, hardlopers, fietser 1ste niveau

De bomen zijn de coulissen bij jouw activiteit. Je geniet al kletsend met de ander, van de frisse lucht. Als je het bos uit bent weet je niet meer wat je nu hebt gezien, laat staan dat je weet welke bomen er stonden of dat er vogels aan het fluiten waren. In je hoofd spelen veel activiteiten af, maar wat? Je bent je niet bewust van de stem in jezelf die de dag nog eens met je doorneemt. Hoe je dat kan veranderen? Maak eens in stilte een wandeling, ga alleen, doe je activiteit rustig en langzaam.

Wandelaars, hardlopers, fietsers 2de niveau

Tijdens je activiteit heb je meer rust ingebouwd, loopt niet alleen maar te kletsen, maar kijkt ook om je heen. Je ervaart af en toe stilte, omdat je daar bewust voor kiest. Jouw eigen innerlijke stem overheerst nog, maar je weet dat ook. Het lukt om deze af en toe uit te zetten. Door het geluid van de vogels en het beeld van de verschillende bomen neem je vaag waar dat delen van het bos verschillend zijn. Ook ruik je dit verschil, hoewel nog niet bewust. Soms voel je hardere en dan weer zachtere grond onder je voeten. Nog meer beleven? Kijk naar het volgende niveau.

Wandelaars, hardlopers, fietsers 3de niveau

Meer aanwezig in het moment en je hart is open. Jouw binnenstem is niet de hele wandeling aan het praten. Ruimte en stilte in jezelf krijgen een kans. Je beleeft de groene wereld om je heen en voelt dankbaarheid. Je bent verbonden met de bomen, de dieren, de lucht en het licht. Nuances worden bewust ervaren. Je voelt je lichter worden en tegelijk steviger. Helemaal opgeladen ga je het bos weer uit en eigenlijk zou je veel meer in het bos willen zijn.

Wandelaars, hardlopers, fietsers 4de niveau

Nu ervaar je de energie die er in het bos is. Met respect zet je in die andere wereld je voeten neer en met jouw energieveld kom je in het energieveld van het bos. Jouw energie stem je af op die van het bos. Je neemt waar dat er tussen de bomen en de andere planten, dieren en natuurwezens een heel verfijnde energie is, die tussen hen werkt. Jij bent slechts hun gast! Je ervaart en erkent deze energie, bent er dankbaar voor en wordt één met deze heilige ruimte! Jij bent het bos, de natuur!